Πολύχρονο

Το Πολύχρονο είναι ένα ιστορικό χωριό της χερσονήσου Κασσάνδρας όπου ο επισκέπτης θα αντικρύσει όλα αυτά που έχει ονειρευτεί να ζήσει στις διακοπές του.

 Γαλαζοπράσινη και βραβευμένη με γαλάζια σημαία θάλασσα, παραλίες καθαρές με χρυσή άμμο, καταπράσινα πεύκα & ελαιόδεντρα στους γύρω λόφους και το κυριότερο, την παραδοσιακή Ελληνική φιλοξενία.

Ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει την μοναδική ανατολή ηλίου με φόντο το νησί Κέλφος και το βουνό Άθως, το απέραντο πευκοδάσος, με τις πλούσιες πηγές του.

Μπορεί να εξερευνήσει την μοναδική στη Χερσόνησο της Κασσάνδρας λίμνη(Μαυρόμπαρα) που αποτελεί, ένα σημείο της φύσης και ένας χώρος που προκαλεί το θαυμασμό του επισκέπτη. Η λίμνη προστατεύεται από την Σύμβαση της Βόννης Ν.2719 και την Οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την διατήρηση της άγριας χλωρίδας και πανίδας καθώς εκεί βρίσκονται τα τρία σπάνια είδη χελωνών

 01 Emys orbicularis (Carl Linnaeus 1758)

 02 Mauremys caspica (Achille Valenciennes 1833)

 03 Testudo hermanni boettgeri (Mojsisovics 1889)

Στο Πολύχρονο μπορεί ο επισκέπτης να ξεναγηθεί στο Λαογραφικό Μουσείο, όπου θα κάνει ένα ταξίδι στο παρελθόν καθώς θα αντιληφθεί πως ήταν η τοπική ζωή των κατοίκων.

 Μπορεί να επισκεφθεί όλες τις εκκλησίες και παρεκκλήσια καθώς και τα παραδοσιακής αρχιτεκτονικής παλιά σπίτια του χωριού.

 Η παραμονή σας στα ενοικιαζόμενα δωμάτια και ξενοδοχεία, στις ταβέρνες, εστιατόρια, μπαράκια, θα είναι ευχάριστη, γεμάτη χαρούμενες στιγμές και εικόνες , για το όμορφο χωριό.

 

 

Επικοινωνία

Kassandra-Guide.gr

Πολύχρονο Χαλκιδική

63077 Ελλάδα

6978099854

info@kassandra-guide.gr